Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Per Kirkebys kunst – de dybe lag

16. august: 19:30 - 20:30

D.KR100,00

Kirkebys billeder har mange lag. Mellem geologi, religion og eksistens – Grønland, Mayalandet og Byzans.

Det bliver vinklen i et foredrag på Haabet, hvor Bent Andreasen tager tilhørerne med på en opdagelsesrejse i og dialog med Kirkebys billeder. Helt konkret er det dokumenteret i filmen Vinterbillede, hvor man følger kampen med lærredet og tilblivelsen af et kæmpestort billede, som bliver malet over – og ændrer sig helt i kunstnerens kamp med lærredet – gennem et års tid.

”Jeg vil med udgangspunkt i en række billeder og kunsttryk vise hvordan Kirkeby både som geolog og som kunster konstant er i gang med undersøgelser. Og har øje for jordskorpens lag, der hele tiden forskubber sig – og tilsvarende er der mange lag i kunsthistorien såvel som i en kunstners personlige liv og erfaringer”.

”I billederne vil vi finde spor fra Grønlandsekspeditioner og rejsen til Mexicos mayakultur, fra musik og erotik, fra Bispebjerg hvor han voksede op og ligger begravet, og til Haabet på Læsø, som blev hans fristed de sidste årtier af hans liv. Til sidst skal vi bevæge os omkring på Prøvemarken, der blev et øvelsesområde for hans særprægede enkle murstensskulpturer, der står som tegn – også på altings forgængelighed, for de står der kun for en tid, inden de går til”.

Bent Andreasen er bestyrelsesformand for Fonden og med i ledelsen af Læsø Kunst og Kultur. Han er teolog, tidligere præst og højskoleforstander. Gennem sine 16 år i Løgumkloster var han også engageret i kurser om kunst og var tillige formand for det lille lokale udstillingssted, Museet Holmen. Bent Andreasen har i godt 25 år haft et af øens gamle tanghuse, og blev for halvandet år siden af Poul Christensen opfordret til at overtage formandsposten efter ham. Udover bestyrelsesarbejdet er han også kursusleder på Teologi for Voksne i Haderslev Stift.

Læs mere på laesoekunst.dk og Læsø Kunst og Kultur Facebook

Detaljer

Dato:
16. august
Tidspunkt:
19:30 - 20:30
Pris:
D.KR100,00
Begivenhed Kategorier:
,
Besøg arrangørens hjemmeside.

Arrangør

Læsø Kunst og Kultur

Sted

Haabet, Tørkerivej 13
Tørkerivej 13
Læsø, 9940 Danmark
+ Google Maps

Billetter

Billetter købes ved arrangementstart – hvis der ikke er angivet andet. Betaling sker med enten MobilePay eller kontant.