Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Per Kirkeby og arkitekturen – foredrag ved Thomas Bo Jensen, Arkitektskolen Aarhus

5. august: 19:30 - 21:00

DKK 150

Foredraget tager udgangspunkt i Per Kirkebys opvækst på Bispebjerg i Københavns Nordvestkvarter, der udgør et vigtigt grundlag for hans dannelse som kunstner og ikke mindst for hans poetiske indstilling til arkitekturen og dens hovedbestanddel, murstenene.

I foredraget gennemgår Thomas Bo Jensen nogle af de vigtigste inspirationskilder for Per Kirkebys arkitektur: geologien, mytologien og ornamentet. Vi hører om hvorledes den videnskabeligt uddannede Per Kirkebys første ekspeditioner til Grønland satte et umiskendeligt præg på hans kunst og arkitektur, men også om hans passion for oprindelsesmytologier, huler og labyrinter, og for ornamentets betydning for arkitekturen – ikke som påsat pynt, men som et eviggyldigt formprincip.

Undervejs i foredraget begiver vi os ud til Prøvemarken og Kirkebys mange forarbejder til hans murstensskulpturer, som er realiseret rundt omkring i verden.

Thomas Bo Jensen er professor og forskningsleder ved Arkitektskolen Aarhus. I 2019 udgav han den anmelderroste monografi Per Kirkeby – Arkitektur. Bogen er baseret på flere års forskning i Kirkebys livslange arbejde med murstensskulpturer og arkitektur, herunder talrige samtaler med kunstneren.

Der serveres en kølig forfriskning i løbet af foredraget.

Arrangementet er en del af det helårlige arrangementsprogram ved Læsø Artist in Residence (Læsø AiR), som er venligst støttet af Det Obelske Familiefond, Augustinus Fonden, Den Jyske Kunstfond, Statens Kunstfond, Region Nordjylland og Læsø Kommune.

Pris: 150 kr. betales ved fremmøde, MobilePay eller kontant

Detaljer

Dato:
5. august
Tidspunkt:
19:30 - 21:00
Pris:
DKK 150

Billetter

Billetter købes ved arrangementstart – hvis der ikke er angivet andet. Betaling sker med enten MobilePay eller kontant.