Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Rundvisning med fortælling – Per Kirkebys vej til Læsø

8. april: 16:00 - 17:00

DKK 100

Læsø Kunst og Kultur åbner denne dag porten til Per Kirkebys tidligere atelier på Haabet, for at give publikum indblik i kunstnerens liv på Læsø.

Udover fortællingen ”Per Kirkebys vej til Læsø” vil der være rundvisning på stedet, der også omfatter Prøvemarken med Kirkebys murstensskulpturer. Der gives samtidig et indblik i programmet for Læsø Artist in Residence i 2023.

Da Per Kirkeby (1938-2018) i 1979 besøgte Læsø, som han kendte til fra kortfilmen han havde lavet om Asger Jorn (1914-1973), havde han næppe forestillet sig, at den afsidesliggende ø skulle blive hans faste arbejds- og opholdssted i mere end 30 år. Hvad var det, han fandt på Læsø? Og hvilken indflydelse fik Læsø på hans kunst?

Han var midt i livet. Han havde oplevet en stor del af verden, fra vidtstrakte landskaber med særpræget natur til storbyers hektiske trængsel, og han var blevet anerkendt internationalt som kunstner.

Alligevel havde Læsø gjort indtryk på den alsidigt arbejdende kunstner. Samme år vendte han tilbage og købte den gamle landbrugsejendom, Haabet, der blev indrettet til både arbejdsophold og ferie for familien Kirkeby.

Der vil i perioder være professionelle, danske og udenlandske kunstnere på arbejdsophold i kunstnerboligen gennem det internationale residency-program Læsø Artist in Residence (Læsø AiR).

Arrangementet er en del af Læsø Kunst og Kultur og Læsø AiRs helårlige program, som er venligst støttet af Augustinus Fonden, Det Obelske Familiefond, Læsø Kommune, Region Nordjyllands Kulturudviklingspulje, Statens Kunstfond og Læsøfærgen.

Pris: 100 kr. betales ved fremmøde, MobilePay 639728 eller kontant

Foto: Kirsten Østergaard

Detaljer

Dato:
8. april
Tidspunkt:
16:00 - 17:00
Pris:
DKK 100
Begivenhed Kategori:
Begivenhed Tags:
, , , ,
Besøg arrangørens hjemmeside.

Arrangør

Læsø Kunst og Kultur

Sted

Haabet, Tørkerivej 13
Tørkerivej 13
Læsø, 9940 Danmark
+ Google Maps

Billetter

Billetter købes ved arrangementstart – hvis der ikke er angivet andet. Betaling sker med enten MobilePay eller kontant.