Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Åbent Atelier med Birgitte Ejdrup Kristensen og omvisning på Haabet

30. juli, 2022: 16:00 - 17:00

DKK 100

Til dagens Åbent Atelier arrangement kan du møde den danske kunstner Birgitte Ejdrup Kristensen, som er på arbejdsophold ved Læsø Artist in Residence og høre om hendes kunstneriske arbejde og ophold på Læsø.

Birgitte Ejdrup Kristensen er uddannet fra det Jyske Kunstakademi suppleret med studier ved Arkitektskolen i Århus. Birgitte har i mange år arbejdet med skulptur i det offentlige rum med en særlig interesse for det stedsspecifikke og den inddragende proces. De senere år har Birgitte haft en særlig interesse for Kirkebys murstensskulpturer, og ønsker med sit ophold på Læsø at få lejlighed til at nærstudere Prøvemarken og Kirkebys forarbejder til hans murstensskulpturer realiseret rundt omkring i verden.

Birgitte planlægger under sit ophold på Læsø at videreudvikle sit arbejde med genbrugsmursten, og ønsker undervejs at inddrage interesserede borgere på Læsø og andre besøgende i arbejdsprocessen. Derfor opfordrer hun alle gæster til det Åbne Atelier arrangement d. 30. juli til at medbringe og aflevere én (eller flere) brugt(e) mursten(e), og fortælle hende om murstenenes tidligere historie.

Du kan læse mere om Birgittes kunstneriske virke her: https://www.ejdrupkristensen.dk/

 

Omvisning på Haabet

Der vil undervejs også blive holdt en omvisning på Haabet, hvor der fortælles om Per Kirkebys mangeårige virke på Læsø. Der fortælles blandt andet om det smukke atelier, som er tegnet af arkitektbrødrene Ib og Jørgen Rasmussen. Der vises også rundt i området omkring Haabet, hvor Prøvemarken – Per Kirkebys testfelt for udviklingen af hans anerkendte murstensskulpturer – befinder sig.

Arrangementet er en del af det helårlige arrangementsprogram ved Læsø Artist in Residence, som er venligst støttet af Det Obelske Familiefond, Augustinus Fonden, Den Jyske Kunstfond, Statens Kunstfond, Region Nordjylland og Læsø Kommune.

Pris: 100 kr. betales ved fremmøde, MobilePay eller kontant

Foto: Anne Sofie Kloughard

Detaljer

Dato:
30. juli, 2022
Tidspunkt:
16:00 - 17:00
Pris:
DKK 100
Begivenhed Kategori:
Begivenhed Tags:
,
Besøg arrangørens hjemmeside.

Arrangør

Læsø Artist in Residence (Læsø AiR)

Sted

Haabet,
Tørkerivej 13
Læsø, 9940 Danmark
+ Google Maps

Billetter

Billetter købes ved arrangementstart – hvis der ikke er angivet andet. Betaling sker med enten MobilePay eller kontant.