Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Åbent Atelier med Ellen Martine Heuser og omvisning på Haabet

24. september, 2022: 16:00 - 17:00

DKK 100

Til dagens Åbent Atelier kan du møde den danske kunstner Ellen Martine Heuser, som til daglig er bosat i Berlin. Ellen Martine er udvalgt til et 6 ugers arbejdsophold ved Læsø Artist in Residence. Til Åbent Atelier fortæller hun om hendes kunstneriske arbejde og opholdet på Læsø.

Ellen Martine Heuser er uddannet fra det tyske kunstakademi Hochschule für bildende Künste Hamburg i 2018, og med efterfølgende forskningsstudier samme sted.

Som billedkunstner undersøger Ellen Martine skulpturens skjulte potentialer gennem installationer, udgravninger og performative værker. Hun anvender både industrielt bearbejdede, udgravede eller fundne materialer som eksempelvis muld, ler, træ og kobber. Afgørende er det for hendes værker, at hun nøje former eller bearbejder materialerne med hænderne.

Som optakt til sit ophold på Læsø, har Ellen Martine gennem 1,5 måned arbejdet med på en arkæologisk udgravning i et kloster udenfor Berlin. “Her har jeg lært at lave præcise arkæologiske optegnelser og opmålinger, hvilket jeg også gerne vil implementere i projektet på Læsø.”

Ellen Martines arbejde er en kunstnerisk higen efter at komme i berøring med skulpturen som fænomen og ikke som objekt – at erfare og overvinde skulpturens æstetisk-politiske krop.

Du kan læse mere om Ellen Martines kunstneriske virke her: https://www.martineheuser.net/

Dokumentationsfoto med Ellen Martine Heuser, Litauen 2017

 

Omvisning på Haabet

Der vil undervejs også blive holdt en omvisning på Haabet, hvor der fortælles om Per Kirkebys mangeårige virke på Læsø. Der fortælles blandt andet om det smukke atelier, som er tegnet af arkitektbrødrene Ib og Jørgen Rasmussen. Der vises også rundt i området omkring Haabet, hvor Prøvemarken – Per Kirkebys testfelt for udviklingen af hans anerkendte murstensskulpturer – befinder sig.

Arrangementet er en del af det helårlige arrangementsprogram ved Læsø Artist in Residence, som er venligst støttet af Det Obelske Familiefond, Augustinus Fonden, Den Jyske Kunstfond, Statens Kunstfond, Region Nordjylland og Læsø Kommune.

Pris: 100 kr. betales ved fremmøde, MobilePay eller kontant

Detaljer

Dato:
24. september, 2022
Tidspunkt:
16:00 - 17:00
Pris:
DKK 100
Begivenhed Kategorier:
,
Begivenhed Tags:
, ,
Besøg arrangørens hjemmeside.

Arrangører

Læsø Artist in Residence (Læsø AiR)
Læsø Kunst og Kultur

Sted

Haabet,
Tørkerivej 13
Læsø, 9940 Danmark
+ Google Maps

Billetter

Billetter købes ved arrangementstart – hvis der ikke er angivet andet. Betaling sker med enten MobilePay eller kontant.