Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Åbent Atelier med Ann Linn Palm Hansen

3. december, 2022: 14:00 - 15:00

DKK 100

Dagens Åbent Atelier er det sidste i rækken med den danske kunstner Ann Linn Palm Hansen, inden hun afslutter sit seks ugers arbejdsophold på Læsø.

Til Åbent Atelier fortæller Ann Linn om sit arbejde og ophold på Læsø, hvor hun har arbejdet i Per Kirkebys tidligere atelier i godt fem uger, og nu er ved at lægge sidste hånd på otte større værker.

Primærfarverne blå, rød og gul er udgangspunkt for Ann Linns geometriske billeder, der er koncentreret om firkanter, cirkler og trekanter i et system, der bygger på en given talrække.

Ved siden af har Ann Linn sammenfattet sit system i en bog, som viser antallet af mulige varianter. Umiddelbart ligner bogen et skoleeksempel på streng orden og metode. ”Men det er også et eksempel på kaos”, tilføjer hun.

Ann Linn Palm Hansen (f. 1984) er billedkunstner og forfatter. Hun er er uddannet fra Designskolen i Kolding og det anerkendte Design Academy Eindhoven i Holland i perioden 2007-2012.

Ann Linn skriver “…for mig er kunsten ikke blot et udtryk, en sindstilstand eller et koncept, men først og fremmest det der opstår når man følger givne, egne eller igennem matematikken opdyrkede regler, der på samme måde som de skyer Kirkeby beskriver, er et udgangspunkt for at noget andet kan opstå. En sky er ikke blot figuren sky men fænomenet bag”.

I sin kunstneriske praksis tager Ann Linn afsæt i grundformer og primærfarver, med hvilke hun skaber systemer for det egentlige værks opståen. Ann Linns værker er en grundforskning i farver, hvormed hun undersøger det menneskelige syns opfattelse af det helt elementære, nemlig form og farve.

Ann Linn er den sidste en ud af fire danske kunstnere, der i år er blevet udvalgt til et seks ugers arbejdshold i Per Kirkebys tidligere kunstnerbolig.

Du kan læse mere om Ann Linn Palm Hansens kunstneriske virke her:

https://www.alph.website/

 

Per Kirkeby og Læsø – rundvisning med fortælling (ca. 30 min.)

Undervejs fortælles der om Haabet, Per Kirkebys tidligere kunstnerbolig, og kunstnerens mangeårige virke på Læsø. Dørene åbnes til det smukke atelier tegnet af arkitekt Ib Rasmussen. Der vises også rundt i området omkring Haabet, hvor Prøvemarken – Per Kirkebys testfelt for udviklingen af hans anerkendte murstensskulpturer – befinder sig.

Arrangementet er en del af det helårlige arrangementsprogram ved Læsø Artist in Residence, som er venligst støttet af Det Obelske Familiefond, Augustinus Fonden, Den Jyske Kunstfond, Statens Kunstfond, Region Nordjylland og Læsø Kommune.

Pris: 100 kr. betales ved fremmøde, MobilePay eller kontant

Foto: Kirsten Østergaard, 2022

Detaljer

Dato:
3. december, 2022
Tidspunkt:
14:00 - 15:00
Pris:
DKK 100
Begivenhed Kategorier:
,
Begivenhed Tags:
,
Besøg arrangørens hjemmeside.

Arrangører

Læsø Artist in Residence (Læsø AiR)
Læsø Kunst og Kultur

Sted

Haabet,
Tørkerivej 13
Læsø, 9940 Danmark
+ Google Maps

Billetter

Billetter købes ved arrangementstart – hvis der ikke er angivet andet. Betaling sker med enten MobilePay eller kontant.