Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Åbent Atelier med Ashkan Sanei (IR)

29. december, 2022: 15:00 - 16:00

DKK 100

Der er flere processer i gang på Haabet, hvor den iranske kunstner Ashkan Sanei har indtaget Per Kirkebys tidligere atelier som gæst hos Læsø Artist in Residence.

Papir er Ashkans fortrukne materiale, gerne håndlavet papir, og han arbejder på flere værker. Blandt andet en serie i blåt med inspiration fra de to have, der mødes i Skagerrak, som kunstneren fortæller mere om denne dag.

Den 38 årige iranske kunstner er dybt forankret i sine rødder i Mellemøsten og den ældgamle tradition for islamisk kunst, arkitektur og kunsthåndværk i hjemlandet.

Det er den arv, han forvalter som nutidig kunstner med baggrund i Irans fortid, sin erfaring og sine personlige oplevelser af omverdenen.

Lige som sine landsmænd er Ashkan berørt af den politiske situation i Iran, men der er ikke noget politisk statement i hans kunst. Derimod omsætter han sine indtryk i subtile abstrakte værker, hvor udgangspunkter som forfald og ødelæggelse også kan vendes til æstetisk skønhed med paralleller til poesi.

Ashkan Sanei (f. 1984) er uddannet billedkunstner og bor og arbejder til daglig i Irans hovedstad Teheran. Han er uddannet fra universitetet i Isfahan og Azad University i Teheran, og udstiller både i og udenfor Iran. Ashkan Sanei er udvalgt til et 3 måneders arbejdsophold ved Læsø AiR i Per Kirkebys tidligere kunstnerbolig. Under opholdet får Ashkan både ro til at fordybe sig i det kunstneriske arbejde, og mulighed for at møde en række aktører fra den danske kunstscene.

Du kan læse mere om Ashkan Saneis kunstneriske virke her:

https://www.ashkansanei.com/index.html

Pris: 100 kr. betales ved fremmøde, MobilePay eller kontant

Foto: Kirsten Østergaard, 2022

Arrangementet er en del af det helårlige arrangementsprogram ved Læsø Artist in Residence, som er venligst støttet af Det Obelske Familiefond, Augustinus Fonden, Den Jyske Kunstfond, Statens Kunstfond, Region Nordjylland og Læsø Kommune.

Detaljer

Dato:
29. december, 2022
Tidspunkt:
15:00 - 16:00
Pris:
DKK 100
Begivenhed Kategori:
Begivenhed Tags:
,
Besøg arrangørens hjemmeside.

Arrangører

Læsø Artist in Residence (Læsø AiR)
Læsø Kunst og Kultur

Sted

Haabet,
Tørkerivej 13
Læsø, 9940 Danmark
+ Google Maps

Billetter

Billetter købes ved arrangementstart – hvis der ikke er angivet andet. Betaling sker med enten MobilePay eller kontant.