Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Kunst med tankevækkende perspektiv

27. maj: 16:00 - 17:00

D.KR100,00

Åbent atelier

 

Den chilenske kunstner Michelle-Marie Letelier er årets tredje gæst hos Læsø Artist in Residence på Haabet.

Michelle-Marie voksede op i Chuquicatama, et ørkenområde med righoldige kobberminer, der blev annekteret af Chile i den såkaldte Salpeter-krig (1879-1884). Hendes tidlige oplevelser og erfaringer med minedrift har ikke overraskende præget hendes kunstneriske virke siden da.

I sit kunstneriske udtryk er Michelle-Marie optaget af jordens ressourcer, globaliseringen – og ikke mindst udnyttelse af råstoffer – og hun omsætter sin kunst gennem multimedia installationer, fotografier, video, tegninger og objekter

Den 46-årige kunstner bosatte sig i Tyskland i 2007 og har i flere år fokuseret på fem specifikke ressourcer: kul, kobber, salpeter, vindkraft og senest laksens livsforløb.

I 2000 blev Michelle-Marie uddannet Bachelor of Arts i Chile. Efterfølgende har hun videreuddannet sig i Tyskland og ved Universität der Künste i Berlin.

De sidste 20 år har hendes værker vakt opmærksom ved udstillinger over hele verden, både solo og i grupper, og hun er blevet tildelt adskillige awards.

I 2022 besøgte hun for første gang Danmark med udstillingen ”Tales of the Seven Seas”, der blev vist i Munkeruphus ved Dronningmølle.

Ved dagens Åbent atelier vil Michelle-Marie fortælle om sin kunst og sine planer for arbejdsopholdet på Læsø.

Læsø Kunst og Kultur står bag Læsø AiR projektet, der er støttet af Augustinus Fonden, Det Obelske Familiefond, Knud Højgaards Fond, Læsø Kommune, Region Nordjyllands Kulturudviklingspulje, Statens Kunstfond og Læsøfærgen.

 

Entré: 100 kr. MobilePay eller kontant.

 

Læs mere på laesoekunst.dk og Læsø Kunst og Kultur Facebook.

Detaljer

Dato:
27. maj
Tidspunkt:
16:00 - 17:00
Pris:
D.KR100,00
Begivenhed Kategori:

Arrangør

Læsø Artist in Residence (Læsø AiR)

Sted

Haabet, Tørkerivej 13
Tørkerivej 13
Læsø, 9940 Danmark
+ Google Maps

Billetter

Billetter købes ved arrangementstart – hvis der ikke er angivet andet. Betaling sker med enten MobilePay eller kontant.