Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Åbent atelier og Kunstteater

5. juli: 16:00 - 17:00

D.KR100,00

Den danske kunstner Mathias Dyhr står bag Kunstteater – et tværfagligt kunstprojekt i krydsfeltet mellem billed- og scenekunst.

“I Kunstteater skaber, organiserer og iscenesætter jeg performative værker i samarbejde med skiftende kunstneriske aktører, bl.a. klassiske skuespillere, dramatikere, komponister, operasangere og cirkusartister”, skriver Mathias.

Han er den første kunstner, der er blevet udvalgt til et Læsø Artist in Residence arbejdsophold i Bangsbohave, Asger Jorns (1914-1973) tidligere ejendom. På det seneste har Mathias arbejdet på at udvikle et fast karakterunivers, som kan gå igen på tværs af Kunstteaters produktioner.

Under fire ugers ophold i Bangsbohave har han planlagt at lave en række store malerier, der vil indgå i et performanceværk, som vises i det offentlige rum.

Mathias Dyhr er uddannet på Det Kgl. Danske Kunstakademi i 2016.

Siden har han gennem kunstnerduoen Mathias & Mathias lavet offentlige udsmykninger og haft udstillinger på bl.a. Overgaden, HEART og Tranen.

Mathias Dyhr debuterede med sit Kunstteater i 2019 med showcasen Showstopper under et artist-in-residence ved Nordisk Teaterlaboratorium – Odin Teatret. Kunstteaters seneste større produktion var den performative udstilling Gøglerne på Den Frie Udstillingsbygning i 2022. Det sker i forbindelse med Toaster, et samarbejdsprojekt mellem Den Fri Udstillingsbygning og Husets Teater.

Kunstteaters næste store værk vises til foråret 2024 på Kunsthal Rønnebæksholm.

Arrangementet er en del af Læsø Kunst og Kultur og Læsø AiRs helårlige program, som er venligst støttet af Augustinus Fonden, Det Obelske Familiefond, Knud Højgaards Fond, Gangstedfonden, Læsø Kommune, Region Nordjyllands Kulturudviklingspulje og Statens Kunstfond.

Detaljer

Dato:
5. juli
Tidspunkt:
16:00 - 17:00
Pris:
D.KR100,00
Begivenhed Kategori:
Besøg arrangørens hjemmeside.

Arrangører

Læsø Artist in Residence (Læsø AiR)
Læsø Kunst og Kultur

Sted

Bangsbohave, Lille Strandgårdsvej 28, 9940 Læsø
Lille Strandgårdsvej 28 Læsø 9940 Danmark + Google Maps
Besøg arrangørens hjemmeside.

Billetter

Billetter købes ved arrangementstart – hvis der ikke er angivet andet. Betaling sker med enten MobilePay eller kontant.